diashow
Tulevaisuusdemarit ry

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Tietotori

Toimintasuunnitelma 2018

Toimintasuunnitelma 2018
Yleistä

Vuosi 2018 on yhdistyksen kolmas kokonainen toimintavuosi.

Tulevaisuusdemarit ry on sosialidemokraattisen liikkeen jäsenmäärältään suurin puolueosasto Tampereella ja kokoaa yhteen sosialidemokraattisesti ajattelevia ihmisiä. Yhdistyksen perusarvot nojaavat sosialidemokratian arvoihin ja päämääriin: vapauteen, tasa-arvoon ja solidaarisuuteen. Tulevaisuusdemarit on nykyaikainen ja vahva toimija sekä paikallisessa että valtakunnallisessa politiikassa sekä muussa yhteiskunnallisessa toiminnassa, kuten esimerkiksi opiskelijapolitiikassa ja seurakuntatyössä.

Yhdistys tarjoaa jäsenilleen yhteisiä tilaisuuksia, koulutusta sekä kanavia keskustella ja vaikuttaa. Toimintaa kehitetään jatkuvasti etsimällä toimintamuotoja, joilla entistä paremmin tavoitetaan myös uusia toimijoita. Toiminta on avointa ja mukaan ovat tervetulleita kaikki asiasta kiinnostuneet.
Kokoukset ja järjestötyö

Yhdistyksen kokoukset pidetään sääntöjen mukaisessa järjestyksessä. Johtokunta kokoontuu toimintavuoden aikana tarpeen mukaan, noin kerran kuukaudessa. Johtokunnan kokoukset ovat avoimia yhdistyksen jäsenille, ellei käsiteltävänä ole salassa pidettäviä asioita.

Johtokunta tehostaa työtään käyttämällä aktiivisesti Tietotorin tarjoamia palveluita. Sähköinen yhteydenpito edellyttää johtokunnan jäsenten aktiivisuutta ja myönteistä asennetta nykyaikaiseen toimintakulttuuriin.

Tulevaisuusdemarit ry:tä kehitetään jatkamalla strategiatyötä. Asiakirjan valmistelua jatketaan ja se pyritään käsittelemään yhdistyksen kokouksessa toimintavuoden 2018 aikana.Viestintä

Yhdistyksen pääasiallinen viestintäväline on www.tulevaisuusdemarit.fi. Jäsenille kohdistettuun sisäiseen tiedotustoimintaan sekä aktiiviseen yhteydenpitoon käytetään Tietotorin palveluita. Jäseniä kannustetaan kirjautumaan Tietotorin käyttäjiksi.

Tiedotusta jatketaan myös sähköisten jäsenkirjeiden muodossa. Paperisten jäsenkirjeiden käyttö minimoidaan kustannussyistä. Johtokunta selvittää parhaita mahdollisuuksia pitää tiivistä yhteyttä koko jäsenistöön.

Yhdistyksen tiedotuskäytössä on oma Facebook-sivu. Johtokunta kehittää sivun sisältöä ja tekee siitä entistä kiinnostavamman.


Koulutus

Yhdistys ohjaa jäseniä osallistumaan aktiivisesti sos.dem. kunnallisjärjestön, piirin ja puolueen tarjoamaan koulutukseen.

Tarvittaessa järjestetään neuvontaa ja koulutusta Tietotorin käytössä.


Tapahtumat

Yhdistys järjestää säännöllisiä vapaamuotoisia keskustelutilaisuuksia ajankohtaisista aiheista. Osallistumme myös muiden toimijoiden vastaavan laisiin avoimiin tilaisuuksiin.

Yhteistyössä muiden sosialidemokraattisten toimijoiden kanssa järjestetään yleisötilaisuuksia, joihin kutsutaan valtakunnan ja paikallisen tason asiantuntijoita ja vaikuttajia.

Kulttuuriharrastusta jatketaan yhteistyössä eri tahojen kanssa. Muita teemoja ovat esim. kansainvälisyys ja maahanmuuttajat sekä pienyrittäjyys.

Äitienpäivän aattona tarjotaan tamperelaisille torikahvit. Toritapahtumat ovat osa yhdistyksen näkyvyyttä kuntalaisiin päin sekä yhteydenpitoa äänestäjiin.

Johtokunta laatii vuodelle 2018 toimintakalenterin.

Tärkeä mottomme on: ”Järjestämme tilaisuuksia ennen kaikkea muille kuin itsellemme”.


Yhteistoiminta

Tulevaisuusdemarit ry toimii yhteistyössä kaikkien sosialidemokraattisten järjestöjen kanssa. Mm. tapahtumien järjestämisessä yhteistyö on tarkoituksenmukaista.


Vaalit

Presidentinvaalit

Tasavallan presidentin kaksivaiheinen vaali toimitetaan 28.1. ja 11.2.2018. Yhdistys tukee Tuula Haataisen vaalikampanjaa.

Maakuntavaalit

Ensimmäiset maakuntavaalit järjestettäneen syksyllä 2018. Tulevaisuusdemarit asettaa vaaliin omia ehdokkaita, joiden vaalityötä tuetaan.

Seurakuntavaalit

Evankelis-luterilaisten seurakuntien kirkkovaalit toimitetaan syksyllä 2018. Tulevaisuusdemarehin kuuluvan seurakuntaväen joukosta muodostetaan toimintaryhmä, joka pääosin toteuttaa yhdistyksen ehdokasasettelun ja vaalityön.

Eduskuntavaalit 2019

Valmistaudutaan vuoden 2019 eduskuntavaaleihin.Talous ja varainhankinta

Tärkein tulonlähde on jäsenmaksut. Yhdistyksen taloutta tuetaan tarvittaessa vapaaehtoisilla ylimääräisillä jäsenmaksuilla. Johtokunta etsii aktiivisesti uusia varainhankintamuotoja.Jäsenhankinta

Yhdistys pitää tärkeänä kaikessa toiminnassaan huomioida uusien jäsenten, erityisesti nuorten rekrytoimisen. Tavoitteena on saada toimintaan mukaan uusia ihmisiä ilman, että vaaditaan heti jäsenkirjaa.


Politiikka

Tulevaisuusdemarit kannustaa jäseniään osallistumaan yhteiskunnalliseen toimintaan sekä toimii tiiviissä vuorovaikutussuhteessa eri luottamustehtävissä toimiviin jäseniinsä.

Kunnallispolitiikka on Tulevaisuusdemarien keskeinen kiinnostuksen kohde. Tampereen kunnallispolitiikkaa seurataan ja siihen osallistutaan aktiivisesti. Yhdistys ottaa kantaa ja antaa tarvittaessa lausuntoja kulloisestakin asiakohdasta / poliittisesta tilanteesta. Edustajien välityksellä vaikutetaan kunnallisjärjestön poliittisiin linjauksiin. Valtuuston, lautakuntien ja johtokuntien jäsenten kautta pyritään myönteisellä tavalla vaikuttamaan Tampereen kaupungin kehittämiseen.

Pidämme kirkkaana mielessä, että ammattiyhdistysliike on osa työväenliikettä, ja siksi yhteistyö ay-liikkeen kanssa on tärkeätä. Myös pienten yritysten työllistävä vaikutus yhteiskunnassamme on huomattava ja pienyrittäjien sosiaaliturvan parantaminen on keskeinen sosialidemokraattinen tavoite.

Hyväksytty Tulevaisuusdemarit ry:n syyskokouksessa 23.11.2017.

Tiedotteet Tampere.fi

Haiharan taidekeskuksessa lasten kesäinen satupolku ja taiteiden yö 9.8.

Kaukajärvellä sijaitsevassa Haiharan taidekeskuksessa on aktiviteettejä koko perheelle.

Lue lisää »

Haiharan taidekeskuksen residenssivaihtonäyttely Down by the Lake 10.8-1.9.2019

Haiharan taidekeskuksessa on esillä 10.8.-1.9.2019 Down by the Lake –14 vuotta-Tampere-Düsseldorf-taiteilijat –residenssissä...

Lue lisää »

Uutiset Pirkanmaa SDP.fi

SDP Pirkanmaan suurin puolue

SDP nousi eduskuntavaaleissa suurimmaksi puolueeksi sekä Pirkanmaalla että koko maassa. Pirkanmaan paikkamäärä nousi viiteen, ja valituiksi tulivat: Sanna...

Lue lisää »

Pirkanmaan Sosialidemokraattiset eduskuntavaaliehdokkaat

SDP Pirkanmaa eduskuntavaaliehdokkaat (19) 2019 vaalit   Asell Marko 48v Nokia liikunnanohjaaja Gustafsson Jukka 72v Tampere kansanedustaja Julin Sofia 20v...

Lue lisää »

Uutiset SDP.fi

SDP:n Salonen: Suomen meriklusteri on valmis suureen kädenjälkeen ja pieneen hiilijalanjälkeen

Sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja, kansanedustaja Kristiina Salonen osallistui SuomiAreenassa järjestettyyn meriklusterin...

Lue lisää »

SDP:n Kymäläinen: Tiet ja raiteet ovat maamme arvokas omaisuus, josta tulee pitää huolta

SDP:n kansanedustaja, liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja Suna Kymäläinen osallistui SuomiAreenassa torstaina SKAL:n, INFRA:n ja Suomen...

Lue lisää »

Uutiset Demokraatti.fi

Ulkoministeri Haavisto Hormuzinsalmen tapahtumista: ”Merirosvousta”

Ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) mukaan Hormuzinsalmessa käytetään nyt merirosvoutta yhtenä vallankäytön välineenä ja tämä on hänen mukaansa...

Lue lisää »

Britannia kehottaa brittilaivoja pysymään poissa Hormuzinsalmelta – Iran väittää tankkerin joutuneen onnettomuuteen

Britannia on kehottanut brittilaivoja pysymään poissa Hormuzinsalmelta. Varoitus on väliaikainen, ja se annettiin sen jälkeen, kun Iran otti kiinni...

Lue lisää »