web stats
diashow
Tulevaisuusdemarit ry

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Tietotori

Toimintasuunnitelma 2019

Tulevaisuusdemarit ry           Toimintasuunnitelma 2019




Yleistä

Vuosi 2019 on yhdistyksen neljäs kokonainen toimintavuosi.

Tulevaisuusdemarit ry on sosialidemokraattisen liikkeen jäsenmäärältään suurin puolueosasto Tampereella ja kokoaa yhteen sosialidemokraattisesti ajattelevia ihmisiä. Yhdistyksen perusarvot nojaavat sosialidemokratian arvoihin ja päämääriin: vapauteen, tasa-arvoon ja solidaarisuuteen. Tulevaisuusdemarit on nykyaikainen ja vahva toimija sekä paikallisessa että valtakunnallisessa politiikassa sekä muussa yhteiskunnallisessa toiminnassa, kuten esimerkiksi opiskelijapolitiikassa ja seurakuntatyössä.

Yhdistys tarjoaa jäsenilleen yhteisiä tilaisuuksia, koulutusta sekä kanavia keskustella ja vaikuttaa. Toimintaa kehitetään jatkuvasti etsimällä toimintamuotoja, joilla entistä paremmin tavoitetaan myös uusia toimijoita. Toiminta on avointa ja mukaan ovat tervetulleita kaikki asiasta kiinnostuneet.


Kokoukset ja järjestötyö

Yhdistyksen kokoukset pidetään sääntöjen mukaisessa järjestyksessä. Johtokunta kokoontuu toimintavuoden aikana tarpeen mukaan, noin kerran kuukaudessa. Johtokunnan kokoukset ovat avoimia yhdistyksen jäsenille, ellei käsiteltävänä ole salassa pidettäviä asioita.

Johtokunta tehostaa työtään käyttämällä aktiivisesti Tietotorin tarjoamia palveluita. Sähköinen yhteydenpito edellyttää johtokunnan jäsenten aktiivisuutta ja myönteistä asennetta nykyaikaiseen toimintakulttuuriin.

Tulevaisuusdemarit ry:tä kehitetään jatkamalla strategiatyötä. Asiakirjan valmistelua jatketaan ja sitä pyritään käsittelemään yhdistyksen kokouksessa toimintavuoden 2019 aikana.


Viestintä

Yhdistyksen pääasiallinen viestintäväline on kotisivu www.tulevaisuusdemarit.fi. Jäsenille kohdistettuun sisäiseen tiedotustoimintaan sekä aktiiviseen yhteydenpitoon käytetään Tietotorin palveluita. Jäseniä kannustetaan kirjautumaan Tietotorin käyttäjiksi.

Tiedotusta jatketaan myös sähköisten jäsenkirjeiden muodossa. Paperisten jäsenkirjeiden lähettäminen on lopetettu kevätkokouksen 2018 päätöksellä. Pyynnöstä jäsenelle lähetetään jäsentiedotteet edelleen postitse. Johtokunta kehittää mahdollisuuksia pitää tiivistä yhteyttä koko jäsenistöön.

Yhdistyksen tiedotuskäytössä on oma Facebook-sivu. Johtokunta kehittää sivun sisältöä ja tekee siitä entistä kiinnostavamman.


Koulutus

Yhdistys ohjaa jäseniä osallistumaan aktiivisesti sosialidemokraattisen kunnallisjärjestön, piirin ja puolueen tarjoamaan koulutukseen.

Tarvittaessa järjestetään neuvontaa ja koulutusta Tietotorin käytössä.


Tapahtumat

Yhdistys järjestää säännöllisiä vapaamuotoisia keskustelutilaisuuksia ajankohtaisista aiheista. Osallistumme myös muiden toimijoiden vastaavanlaisiin avoimiin tilaisuuksiin.

Yhteistyössä muiden sosialidemokraattisten toimijoiden kanssa järjestetään yleisötilaisuuksia, joihin kutsutaan valtakunnan ja paikallisen tason asiantuntijoita ja vaikuttajia.

Kulttuuriharrastusta jatketaan yhteistyössä eri tahojen kanssa. Muita teemoja ovat esimerkiksi kansainvälisyys ja maahanmuuttajat sekä pienyrittäjyys.

Äitienpäivän aattona tarjoamme tamperelaisille torikahvit. Toritapahtumat ovat osa yhdistyksen näkyvyyttä kuntalaisiin päin sekä yhteydenpitoa äänestäjiin.

Johtokunta laatii vuodelle 2019 toimintakalenterin.

Tärkeä mottomme on: ”Järjestämme tilaisuuksia ennen kaikkea muille kuin itsellemme”.


Yhteistoiminta

Tulevaisuusdemarit ry toimii yhteistyössä kaikkien sosialidemokraattisten järjestöjen kanssa. Muun muassa tapahtumien järjestämisessä yhteistyö on tarkoituksenmukaista.


Vaalit

Eduskuntavaalit 2019
Valmistaudutaan eduskuntavaaleihin, vaalipäivä on 14.4.2019, ennakkoäänestys 3.-9.4.2019, tulosten vahvistaminen 17.4.2019

Europarlamenttivaalit
Pidetään Suomessa 26.5.2019, ennakkoäänestys 15. -21.5.2019

Maakuntavaalit
Ensimmäiset maakuntavaalit järjestettäneen toukokuussa europarlamenttivaalien yhteydessä. Tulevaisuusdemarit asettanee vaaliin omia ehdokkaita, joiden vaalityötä tuetaan.


Talous ja varainhankinta

Tärkein tulonlähde on jäsenmaksut. Yhdistyksen taloutta tuetaan tarvittaessa vapaaehtoisilla ylimääräisillä jäsenmaksuilla. Johtokunta etsii aktiivisesti uusia varainhankintamuotoja.


Jäsenhankinta

Yhdistys pitää tärkeänä kaikessa toiminnassaan huomioida uusien jäsenten, erityisesti nuorten rekrytoimisen. Tavoitteena on saada toimintaan mukaan uusia ihmisiä ilman, että vaaditaan heti jäsenkirjaa.


Politiikka

Tulevaisuusdemarit kannustaa jäseniään osallistumaan yhteiskunnalliseen toimintaan sekä toimii tiiviissä vuorovaikutussuhteessa eri luottamustehtävissä toimiviin jäseniinsä.

Kunnallispolitiikka on Tulevaisuusdemarien keskeinen kiinnostuksen kohde. Tampereen kunnallispolitiikkaa seurataan ja siihen osallistutaan aktiivisesti. Yhdistys ottaa kantaa ja antaa tarvittaessa lausuntoja kulloisestakin asiakohdasta/poliittisesta tilanteesta. Edustajien välityksellä vaikutetaan SD-kunnallisjärjestön poliittisiin linjauksiin. Valtuuston, lautakuntien ja johtokuntien jäsenten kautta pyritään myönteisellä tavalla vaikuttamaan Tampereen kaupungin kehittämiseen.

Pidämme kirkkaana mielessä, että ammattiyhdistysliike on osa työväenliikettä, ja siksi yhteistyö ay-liikkeen kanssa on tärkeää. Myös pienten yritysten työllistävä vaikutus yhteiskunnassamme on huomattava ja pienyrittäjien sosiaaliturvan parantaminen on keskeinen sosialidemokraattinen tavoite.





Hyväksytty Tulevaisuusdemarit ry:n syyskokouksessa 27.11.2018


Tiedotteet Tampere.fi

Risto-Pekka Blom: Valitsemaanne tunteeseen ei juuri nyt saada yhteyttä

Kulttuuritalo Laikun Gallerian kesäkuun näyttelyssä on esillä Risto-Pekka Blomin kokeellisia videoteoksia. Blom on kiinnostunut muotoon ja...

Lue lisää »

Susanna Vuorio: Maalauksia

Kulttuuritalo Laikun Studiossa nähdään kesäkuussa Susanna Vuorion ekspressiivisiä maalauksia. Vuorio työskentelee improvisoiden,...

Lue lisää »

Uutiset Pirkanmaa SDP.fi

Terveisiä valtuustosta: Sosiaali- ja terveyspalvelut ovat myös EU:n asialistalla

Olen kuullut väitteen, jossa todettiin, että sote-asiat eivät kuulu EU:lle mitenkään. Omassa puheenvuorossani tähän oli pakko todeta, että väite on...

Lue lisää »

Nurmi: Reilu vaihtoehto on mahdollinen

Hallitus valmistautuu tulevaan kehysriiheen, jossa se päättää tulevien vuosien taloussuunnitelmastaan. Lisäksi tarkoitus on päättää mittavista...

Lue lisää »

Uutiset SDP.fi

SDP:n ryhmäpuheenvuoro vuoden 2023 budjetin palautekeskutelussa

SDP:n ryhmäpuheenvuoro vuoden 2023 budjetin palautekeskutelussa. kansanedustaja Riitta Mäkinen. Muutokset puhuttaessa mahdollisia.

Lue lisää »

Sähkön hintakriisi kärjistyy – SDP on valmis toimimaan

SDP on valmis ottamaan käyttöön kaikki keinot, joilla sähkön hintaa kuluttajille pidetään kohtuullisena, kannusteita sähkön säästämiseen...

Lue lisää »

Uutiset Demokraatti.fi

Mike Johnson: Edustajainhuone äänestää lauantaina sotilasavusta Ukrainalle ja Israelille

Yhdysvaltain edustajainhuoneen on määrä äänestää lauantaina pitkään kongressissa jumittaneesta sotilasavusta muun muassa Ukrainalle ja Israelille,...

Lue lisää »

Amnesty nosti al-Holin hirvittävät olot tapetille, Demokraatti kysyi konsulipäällikkö Jussi Tannerilta suomalaisten tilanteesta: ”Meillä on edelleen sama velvoite”

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty kertoo tänään julkaisemassaan raportissa Koillis-Syyrian leirien ja pidätyskeskusten olosuhteista. Demokraatti kysyi...

Lue lisää »